Persoonlijk leiderschap en paardencoaching

Wat voor leider wil jij zijn, in je eigen leven en voor anderen?

Wist je dat mensen die ontspannen en congruent overkomen als charismatisch en overtuigend worden ervaren? Daarbij is het belangrijk dat verbale en non-verbale communicatie met elkaar overeenkomen. En dat is best lastig als je een situatie spannend vindt of weinig vertrouwen hebt in een overtuigende uitvoering. Wil jij jouw houding versterken en meer zelfverzekerdheid uitstralen? Dan is het paard een uitermate geschikte coach.

Het paard als spiegel

Het paard is zeer gevoelig voor oprecht leiderschap. Het is een meester in het interpreteren van non-verbale communicatie en intenties. Een paard reageert op lichaamshouding, de mate van ontspanning en focus. Deze combinatie maakt dit prachtige dier uitermate geschikt voor leiderschapstrainingen en het uitdiepen van thema’s zoals jezelf profileren, situaties begrenzen en vertrouwen creëren.

Paardencoaching is in te zetten voor individuele coaching én teamcoaching. Wij beschikken over meerdere paarden en kunnen een compleet arrangement verzorgen op locaties in Didam, Berg en Dal en Wageningen.

Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt uitsluitend gewerkt met betrouwbare paarden en ervaren paardencoaches. Paardencoaching past binnen het loopbaanbudget van jouw organisatie.

Niets is vaag of wollig

Wel puur en concreet

Coach Sabina Brammer geeft in haar vrije tijd paardrijlessen en ontwikkelde samen met dressuuramazone Suzanne Heemskerk de opleiding Ruitervoorkeuren Coach voor ervaren instructeurs. In de sport wordt de kleurenanalyse met succes ingezet onder de noemer ‘Action Types’.

De paardensport laat Sabina dagelijks ervaren wat de kracht van de paardenspiegel is. “Wat ik in de communicatie tussen ruiter en paard zie gebeuren, zegt zoveel over het persoonlijk leiderschap. Ik kreeg steeds vaker te horen, dat mijn lesklanten de tips uit de les ook succesvol konden toepassen in de professionele setting. Hierdoor ontdekte ik de toegevoegde waarde van de paardenspiegel voor persoonlijk leiderschap.

Daarnaast zie ik professionals opfleuren als we leiderschapsthema’s concreet maken in een landelijke en groene omgeving. Zo ontstond de waardevolle toevoeging van paardencoaching voor professionals.”