Communicatie Theater

Samen ontwikkelen met een glimlach

Op humoristische manier ontdekken deelnemers hoe zij effectiever kunnen omgaan met dagelijkse communicatie onhandigheden en teamfrustraties. Leer deze ombuigen naar meer begrip en creëer verbinding in de samenwerking. Een inspirerende mix van improvisatie en humor in stijl van ‘De Lama’s’.  Dit wordt gecombineerd met een doordacht design waarin professionals thema’s bespreekbaar maken en vaardigheden ontwikkelen. Het Communicatie Theater is een communicatietraining en teambuilding in 1. Op deze pagina lees je meer over deze interactieve beleving.

Hilarische situaties

Hoe maak je iets bespreekbaar

Het Communicatie Theater valt onder learning events. Een learning event is erop gericht professionals met elkaar en van elkaar te laten leren. Dit doen we door een veilige sfeer te creëren, met gepaste humor en ruimte voor dialoog. De acteurs nodigen uit tot zelfreflectie en het delen van elkaars inzichten. De gespreksbegeleider bewaakt de gewenste doelstelling en leerklimaat.  

Het afwisselende programma houdt de professionals scherp en creëert een sfeer waarin een ieder zichzelf durft te zijn.

Voor wie

Wanneer kies je voor het Communicatie Theater?

Het Communicatie Theater is speciaal ontwikkeld voor teams en groepen, die het beste in elkaar naar boven willen halen. En ook voor professionals die het beste leren in de praktijk of moeilijk stil kunnen zitten. 

Het Communicatie Theater is perfect voor:

– Teams die de onderlinge samenwerking willen verbeteren;
– Afdelingen die team overstijgend willen samenwerken;
– Professionals die thema’s bespreekbaar willen maken;

En uitermate geschikt voor grotere groepen met een gemeenschappelijke taak. 

 

Programma mogelijkheden

Voor kleine en grote groepen

Afhankelijk van het budget en het gewenste leereffect werken wij met een uitgebreid vooronderzoek, mystery gast of een praktische intake. Afgestemd op de groepsgrootte wordt een programma op maat ontwikkeld. De uitvoering van 3,5 uur dynamiek wordt verzorgd door 2 of 3 acteurs en de procesbegeleider. 

Mogelijkheden:

– Kleine teams: 15-25 professionals
– Middelgrote teams: 25 – 45 professionals
– Grote groepen: 45 – 75+ professionals 

Het Communicatie Theater is uitstekend te combineren met Insights Discovery® of DISC. Beschik je al over DISC of Insights Discovery® profielen? Dan kan het Communicatie Theater een een mooie verdieping geven.

Deze beleving wil je niet missen! 

Het zet je aan het denken, het daagt je uit en verbindt

Het Communicatie Theater heeft een flexibele opzet, zodat er makkelijk en snel geschakeld kan worden tussen ‘Theater setting’ en ‘Trainingssetting’ en tussen plenair en subgroepen. We zorgen voor een intieme en knusse opzet met voldoende speelruimte voor de acteurs én deelnemers. Wees niet bang voor ongemakkelijke rollenspelen of lang op je stoel zitten. Deze formule is geschikt voor zowel diegenen die graag direct meespelen, als ook voor diegenen die liever nog even observeren.

 

Samen leren

Voor welke teamvragen is het geschikt?

Of het nu gaat om adviesvaardigheden, leiderschap, conflicthantering of teambuilding. Ieder thema waarin communicatievaardigheden het verschil maken, is geschikt voor deze humoristische en leerzame workshop.

Bijvoorbeeld:

– Hoe gaan we om met klantgesprekken?
– Hoe gaan we om met persoonlijke ontwikkeling?
– Hoe halen we het beste in elkaar naar boven?
– Hoe gaan we om met conflicten?

 

DISC of Insights Discovery®

Creëer nog meer impact met het kleurenprofiel

De kleurentaal van Insights Discovery® of DISC maken de beleving compleet.

Na herkenbare en hilarische praktijkvoorbeelden onderzoeken we de persoonlijkheidstypen van het team. De Insights Discovery® profielen of de DISC analyse zorgen voor kleurrijke gesprekken. Met z’n allen op de kleurenmat geeft direct inzicht in de samenstelling van het team. De persoonlijkheidsprofielen geven inzicht in de unieke talenten en tips voor ontwikkeling.

Insights Discovery® en DISC zijn gebaseerd op de persoonlijkheidstypen van Jung en geven kleur aan persoonlijke voorkeuren en communicatiestijlen. De profielen worden tijdens of voorafgaand aan de bijeenkomst uitgedeeld. Ook het Insights of DISC teamwiel zal niet ontbreken.

Lees meer