Sabina Ritsema-Brammer

Mijn ervaring is, dat als iedereen zich in het team ‘thuis’ voelt en de ruimte krijgt om zijn of haar talent in te zetten, dat dit ten goede komt aan de sfeer en daarmee ook de prestaties van het team. Professionals krijgen meer voor elkaar als ze hun eigen persoonlijke talenten en de bijhorende grenzen kennen. (H)erkennen ze deze ook nog samen met aanvullende kwaliteiten bij collega professionals, dan ontstaat er gezamenlijk succes. Belangrijke factoren hiervoor zijn vertrouwen, gedeelde verantwoordelijkheid en een inspirerende werkomgeving.

BeMotion heb ik in 2006 opgericht en is uitgegroeid tot een stabiele sparringpartner voor ontwikkelvragen in teams en organisaties. Het liefste houd ik mij bezig met de combinatie van teamcoaching en praktisch leren, bijvoorbeeld blended learning programma’s en Co Design leren. Een prachtige combinatie met een duurzaam resultaat!

"Vitaal samenwerken ontstaat daar waar collega’s het beste in elkaar naar boven halen"

"Door haar coaching heb ik een weloverwogen volgende stap in mijn carriere kunnen zetten."

Sabina heeft mij erg goed geholpen. Door haar gestructureerde aanpak hebben we snel mijn vragen helder gekregen en stuk voor stuk behandeld. Door haar coaching heb ik een weloverwogen volgende stap in mijn carrière kunnen zetten. Waarbij zij tevens ontwikkelpunten heeft meegegeven voor de toekomst.

Job, Advocaat
"Er is een teamgeest ontstaan, waarbij iedereen elkaar durft aan te spreken!"

Ik heb Sabina leren kennen als een zeer enthousiaste en inspirerende coach. Op een rustige en open manier weet zij, zonder al teveel gebruik te maken van vakjargon, ieders verbeterpunten haarfijn te benoemen. Hierdoor heeft ons team een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er is een teamgeest ontstaan, waarbij iedereen elkaar durft aan te spreken!

Richard, Business Unit Manager Engineering
"Het plezier dat ze uitstraalt en de deskundigheid die ze bezit, maakten voor mij beide opleidingen tot een persoonlijk succes."

Twee keer heb ik een training mogen meemaken van Sabina. De eerste keer was een incompany training voor de secretariaten van Kentalis en de tweede keer verzorgde ze een groot deel van de bijeenkomsten voor de jaaropleiding van SMI “Secretary Master”. Beide keren heb ik enorm veel geleerd van Sabina en heeft ze mij doen groeien in mijn ontwikkeling. Vooral haar manier om mensen te motiveren en te confronteren vond ik zeer professioneel. Het plezier dat ze uitstraalt en de deskundigheid die ze bezit, maakten voor mij beide opleidingen tot een persoonlijk succes.

Helma, Directie secretaresse
"Zij weet feilloos de kernelementen uit het geheel samen te vatten."

Sabina heeft een vertrouwelijke uitstraling. Door haar analytische en observerende houding draagt zij haar deskundigheid uit. Zij heeft opvallende inzichten op het aangeleverde materiaal. Hierdoor weet zij je diep te raken. Zij weet feilloos de kernelementen uit het geheel samen te vatten.

Barbara, Politicoloog

 

Sabina Brammer staat geregistreerd als foundation-coach bij NOBCO 

Sabina op BNR-radio

LinkedIn pagina van Sabina Brammer

Dialoog
De dialoog met elkaar aangaan, vind ik een van de sterkste methoden om jezelf en de ander beter te leren kennen. Een dialoog is voor mij niet zomaar een gesprek. Het is een gelijkwaardig gesprek, waarin we van elkaar leren, doordat we beiden open staan voor de wereld van de ander.

Ervaring en opleiding
Mijn beste leerschool was mijn thuisbasis – als kind van een ondernemersechtpaar van een bungalowpark. Ook de paardensport heeft mij in mijn jonge jaren veel geleerd over samenwerken, gezond presteren en motiveren. Als jong professional richtte ik mij op het begeleiden van groepen en teambuilding met hulp van buitensport en spel. Adviseren leerde ik bij verschillende gemeenten, waarin ik deze adviseerde in het bevorderen van een actieve leefstijl voor jong en oud.

Verschillende accreditaties
Na de propedeuse psychologie, bachelor culturele en maatschappelijke vorming en post-hbo trainer/coach met hart en ziel®, heb ik mij gespecialiseerd in gedragsverandering en ontwikkeling van mensen én organisaties. Daarvoor verkreeg ik verschillende accreditaties, zoals Insights Discovery Practitioner, Action Types, DNLA-expert, 101-Trans Actionele Analyse coach, Deep Democracy coach, organisatie opstellingen en NOBCO-coach. Evidence Based werken aan team- en organisatieontwikkeling vind ik erg belangrijk. Daarom volgde ik modules van Loopbaankunde aan de Open Universiteit en doe ik op het moment onderzoek naar Blended Learning aan de Master Leren & Innoveren, Aeres hogeschool.

Liefde voor de sport
Vanaf jongs af aan heeft de paardensport mijn interesse; twee atleten die elkaars taal niet spreken en toch met elkaar samenwerken. De band die je samen opbouwt en de zuivere feedback van een paard, vind ik nog altijd fascinerend. Paarden leren je praktisch denken in het hier en nu en gevoelig te zijn voor micro-signalen. Er gebeurt meer voor je neus, dan je denkt. In mijn vrije tijd combineer ik graag mijn kennis over paardengedrag en motorische leervoorkeuren met motivatieleer. Ik begeleid hiermee ruiters en trainers bij het creëren van een optimaal leerklimaat en betere sportprestaties.

Waardevol netwerk
Ik werkt graag samen met andere specialisten en deskundigen. BeMotion kan daarom het aanbod doen van een grote organisatie. Ik ben zeer trots op deze goede en duurzame samenwerkingen. Mijn relaties hebben net als BeMotion passie voor hun werk en staan dichtbij de mensen waar het om gaat.

"Sabina maakt werken aan jezelf en de samenwerking interessant en verfrissend voor het hele personeel, waardoor de ontwikkeling makkelijk beklijft.

Op een creatieve wijze is Sabina in staat ergernissen en allergieën om te zetten naar begrip voor elkaars verschillen. Van daaruit pakt ze door naar een optimale benutting van deze verschillen in een hechte en vernieuwende samenwerking. Sabina maakt werken aan jezelf en de samenwerking interessant en verfrissend voor het hele personeel, waardoor de ontwikkeling makkelijk beklijft in de organisatie en voortgezet wordt in de toekomst. 

Bart, Senior Sofware engineer
"Zij is heel goed in staat om je op een respectvolle wijze een spiegel voor te houden."

Sabina brengt op inspirerende wijze haar kennis over en doet dit altijd met een stralende lach op haar gezicht. Zij is heel goed in staat om je op een respectvolle wijze een spiegel voor te houden.

Carola, Strategic resource planning
"Ze leerde mij leiding te geven vanuit vertrouwen."

Sabina kenmerkt zich door een fijne, open en duidelijke wijze van communiceren. Ze leerde mij leiding te geven vanuit vertrouwen waardoor ik in mijn kracht kom.

Diane, Horeca coordinator