Sabina Ritsema-Brammer

Mijn ervaring is, dat als iedereen zich in het team ‘thuis’ voelt en de ruimte krijgt om zijn of haar talent in te zetten, dat dit ten goede komt aan de sfeer en daarmee de prestaties van het team. Bovendien ben ik ervan overtuigd, dat professionals meer voor elkaar krijgen als zij inzicht hebben in persoonlijke talenten en de grenzen hiervan en aanvullende kwaliteiten (h)erkennen in collega professionals. Vertrouwen, gedeelde verantwoordelijkheid en een inspirerende werkomgeving zijn voor mij belangrijke factoren voor gezamenlijk succes.  

BeMotion heb ik in 2006 opgericht en is uitgegroeid tot een stabiele sparringpartner voor ontwikkel vragen in teams en organisaties. Het liefste houd ik mij bezig met de combinatie teamcoaching en praktisch leren, bijvoorbeeld blended learning programma’s en Co Design leren. Een prachtige combinatie met een duurzaam resultaat!

"Vitaal samenwerken ontstaat daar waar collega’s het beste in elkaar naar boven halen"

Door haar coaching heb ik een weloverwogen volgende stap in mijn carriere kunnen zetten.

Sabina heeft mij erg goed geholpen. Door haar gestructureerde aanpak hebben we snel mijn vragen helder gekregen en stuk voor stuk behandeld. Door haar coaching heb ik een weloverwogen volgende stap in mijn carriere kunnen zetten. Waarbij zij tevens ontwikkel punten heeft meegegeven voor de toekomst.

Job, Advocaat
Er is teamgeest ontstaan, waarbij iedereen elkaar durft aan te spreken!

Ik heb Sabina leren kennen als een zeer enthousiaste en inspirerende coach. Op een rustige en open manier weet zij, zonder al teveel gebruik te maken van vakjargon, ieders verbeterpunten haarfijn te benoemen. Hierdoor heeft ons team een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er is teamgeest ontstaan, waarbij iedereen elkaar durft aan te spreken!

Richard, Business Unit Manager Engineering
Het plezier dat ze uitstraalt en de deskundigheid die ze bezit maakten voor mij beide opleidingen tot een persoonlijk succes.

Twee keer heb ik een training mogen meemaken van Sabina. De eerste keer was een incompany training voor de secretariaten van Kentalis en de tweede keer verzorgde ze een groot deel van de bijeenkomsten voor de jaaropleiding van SMI “Secretary Master”. Beide keren heb ik enorm veel geleerd van Sabina en heeft ze mij doen groeien in mijn ontwikkeling. Vooral haar manier om mensen te motiveren en te confronteren vond ik zeer professioneel. Het plezier dat ze uitstraalt en de deskundigheid die ze bezit maakten voor mij beide opleidingen tot een persoonlijk succes.

Helma, Directie secretaresse
Zij weet feilloos de kernelementen uit het geheel samen te vatten.

Sabina heeft een vertrouwelijke uitstraling. Door haar analytische en observerende houding draagt zij haar deskundigheid uit. Zij geeft opvallende inzichten op het aangeleverde materiaal. Hierdoor weet zij je diep te raken. Zij weet feilloos de kernelementen uit het geheel samen te vatten.

Barbara, Politicoloog

 

Sabina Brammer staat geregistreerd als foundation-coach bij NOBCO 

Sabina op BNR-radio

LinkedIn pagina van Sabina Brammer

Dialoog 
De dialoog met elkaar aangaan vind ik een van de sterkste methoden om jezelf en de ander beter te leren kennen. Een dialoog is voor mij niet zomaar een gesprek. Het is een gelijkwaardig gesprek, waarin we van elkaar leren, doordat we beiden open staan voor de wereld van de ander. 

Ervaring en opleiding
Mijn beste leerschool was mijn thuisbasis – als kind van een ondernemersechtpaar van een bungalowpark. Ook de paardensport heeft mij als kind veel geleerd over samenwerken, gezond presteren en motiveren. Als jong professional richtte ik mij op groepen begeleiden en teambuilding door middel van buitensport en spel. Adviseren leerde ik in de gemeentelijke omgeving, waarin ik gemeenten adviseerde in het bevorderen van een actieve leefstijl voor jong en oud. Na de Propedeuse Psychologie, Bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming en Post HBO trainer/coach met hart en ziel®, heb ik mij gespecialiseerd in gedragsverandering en ontwikkeling van mensen én organisaties. Daarvoor verkreeg ik diverse accreditaties, zoals Insights Discovery Practitioner, Action Types, DNLA-expert, 101-Trans Actionele Analyse coach, Deep Democracy coach, Organisatie opstellingen en NOBCO-coach. Evidence Based werken aan teamontwikkeling en organisatieontwikkeling vind ik erg belangrijk. Daarom volgde ik modules van Loopbaankunde aan de Open Universiteit en doe ik op het moment onderzoek naar Blended Learning aan de Master Leren & Innoveren, Aeres hogeschool. 

Liefde voor de sport
Sinds kind heeft de paardensport mijn interesse; twee atleten die elkaars taal niet spreken en toch met elkaar samenwerken. De band die je met een paard kunt opbouwen en de zuivere feedback, die een paard je geeft, vind ik nog altijd fascinerend. Paarden leren je praktisch denken in het nu en gevoelig te zijn voor micro-signalen. Er gebeurt meer voor je neus, dan je denkt. In mijn vrije tijd combineer ik graag mijn kennis over paardengedrag, motorische leervoorkeuren met motivatieleer. Ik begeleid hiermee ruiters en trainers bij het creëren van een optimaal leerklimaat en betere sportprestaties. 

Waardevol netwerk
Ik werkt graag samen met andere specialisten en deskundigen. BeMotion kan daarom het aanbod doen van een grote organisatie. Ik ben zeer trots op deze goede en duurzame samenwerking. Mijn relaties hebben net als BeMotion passie voor hun werk en staan dichtbij de mensen waar het om gaat. 

Sabina maakt werken aan jezelf en de samenwerking interessant en verfrissend voor het hele personeel, waardoor de ontwikkeling makkelijk beklijft.

Op een creatieve wijze is Sabina in staat ergernissen en allergieën om te zetten naar begrip voor elkaars verschillen. Van daaruit pakt ze door naar een optimale benutting van deze verschillen in een hechte en vernieuwende samenwerking. Sabina maakt werken aan jezelf en de samenwerking interessant en verfrissend voor het hele personeel, waardoor de ontwikkeling makkelijk beklijft in de organisatie en voortgezet wordt in de toekomst. 

Bart, Senior Sofware engineer
Zij is heel goed in staat om je op een respectvolle wijze een spiegel voor te houden.

Sabina brengt op inspirerende wijze haar kennis over en doet dit altijd met een stralende lach op haar gezicht. Zij is heel goed in staat om je op een respectvolle wijze een spiegel voor te houden.

Carola, Strategic resource planning
Ze leerde mij leiding te geven vanuit vertrouwen.

Sabina kenmerkt zich door een fijne, open en duidelijke wijze van communiceren. Ze leerde mij leiding te geven vanuit vertrouwen waardoor ik in mijn kracht kom.

Diane, Horeca coordinator