Heisessie

Wanneer kies je voor een heisessie en wat ga je daar doen?

Staat jouw team voor een belangrijke opgave? Of merk je dat het vertrouwen in elkaar hersteld moet worden?
Een heisessie is een intensieve korte periode waarin het team aan de slag gaat met thema’s die tijd en creativiteit vragen. Om een juiste mindset te creëren, helpt het dat je ‘even samen weg bent’ van het werk in een informele sfeer.

Elkaars talenten benutten

2-daagse of 1 dag

De meeste teams kiezen voor een 2-daagse inclusief overnachting of één hele dag met aansluitend een diner. Hierdoor is er veel tijd om elkaar beter te leren kennen, creativiteit aan te wakkeren en te bouwen aan vertrouwen.

Heisessies hebben de meeste impact als je deze koppelt aan een actuele teamopgave. Bijvoorbeeld het samenstellen van de jaarstrategie of de urgentie om effectiever samen te werken. De teamopdracht geeft richting en zorgt voor een natuurlijk vervolg van de heisessie. Een motiverende en veilige sfeer waarin teamleden elkaar beter leren kennen is erg belangrijk. Hier zorgt de moderator van de heisessie voor. 

Een heisessie doe je samen met je team, de afdeling of een grote groep professionals met een gezamenlijke opgave. 

Effectiever gebruik maken van aanwezige kennis

Vertrouwen is een continue proces, waarin teamleden samen bouwen aan een veilige en open werksfeer. Dit gaat het beste als het team een gedeelde focus heeft, elkaars talenten benut en tijd neemt voor ontspanning. Creatieve en innovatieve oplossingen ontstaan immers niet door harder te werken, maar vooral door slimmer te werken. Tijd nemen voor elkaar én voor elkaars ideeën kunnen dan ook de meest verrassende oplossingen opleveren.

Wij leren teams hoe zij effectiever gebruik maken van de aanwezige kennis en dynamiek binnen het team. Hoe versterken ze onderlinge relaties en kunnen ze het werk efficiënter inrichten?

Het model voor teameffectiviteit van Insights Discovery® biedt, samen met het teamwiel, een kader voor de teamevaluatie. Vaak wordt de heisessie dan ook gecombineerd met een Insights Discovery® analyse.