Zeven principes voor duurzaam succes

De Cocreatie Facilitator

Wil jij een beweging op gang brengen in jouw organisatie? Begeleid jij een project waarin innovatie het verschil kan maken?

Een cocreatie facilitator begeleidt groepsprocessen waarin het van belang is dat alle partijen kennis en kunde inbrengen. Hierbij creëert de facilitator een omgeving waarin de gedeelde kennis leidt tot concrete acties en duurzame oplossingen. Cocreatie is zeer geschikt voor vragen waar geen blauwdruk voor handen is. Cocreatie zet je in als oude oplossingen niet meer werken en je zoekt naar nieuwe wegen. Wij noemen dit proces cocreatie met duurzaam succes. Wil je voor dit proces praktische handvatten ontwikkelen? Denk je dat dit een oplossing kan zijn voor jouw organisatie?

Stefanie Jansen en Sabina Brammer begeleiden cocreatie processen in zowel de profit als de non-profit sector. Ze leiden facilitators op en onderzoeken welke vorm van cocreatie voor jullie organisatie werkt. Op deze pagina vind je meer over de specifieke aanpak.

Een goede start

Ingrediënten voor duurzaam succes

 

Bouwen aan vertrouwen

Krijg je achterban mee

Cocreatie vormen en niveau’s – wanneer kies je voor welke aanpak?

Stappenplan die jou helpt cocreatie succesvol te faciliteren

ToolBox die het cocreatie proces ondersteunt met online tools en offline tools

Inzicht in veel gemaakte fouten, zodat je het proces op het juiste moment kunt bijsturen

Handige coachtechnieken, die jou helpen het proces coachend te faciliteren

 

Wat is complete cocreatie

Complete cocreatie is het breed gedragentransparante proces van waardecreatiein consequenteproductieve samenwerking met alle relevante partijen,waarbij eindgebruikers een centrale rol spelen.

Versterk jouw cocreatie skills door gebruik te maken van deze 7 principes van duurzaam succes.

Stefanie Jansen en Maarten Pieters schreven hierover het boek Cocreatie Revolutie met vele praktijkvoorbeelden waarin Complete Cocreatie succesvol is toegepast. Stefanie Jansen houdt zich fulltime bezig met cocreatie processen in diverse organisaties, zoals een Duitse Fabriek, gemeente Amsterdam en haar eigen woonwijk. Cocreatie kan in alle situaties toegepast worden, daar waar belangen van meerdere partijen bij elkaar komen.

Denk hierbij ook aan implementatie van nieuwe werkwijzen, acceptatie op verandering en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

Opleiding tot Cocreator

Is jouw organisatie klaar voor Cocreatie? Of wil je samen met een aantal collega’s Cocreatie in jouw organisatie introduceren?

Vraag dan naar onze opleiding tot Cocreator, zorgvuldig samengesteld in cocreatie met professionals uit de praktijk die Cocreatie reeds in hun organisatie hebben ingezet. Lees er meer over op onze Cocreators pagina TheCocreators.com.