Miniworkshops Insights met Quickscan

Zoek je een inspirerende dagstart of een leerzame boost sessie voor jouw team? Met de Quickscans krijg je in een korte tijd goed overzicht van de persoonlijke voorkeuren en de teamdynamiek. Ideaal voor teams met minder budget of volle agenda’s. Geen persoonlijke profielen, wel een teamoverzicht en scan op maat.

Onze Quickscans

Persoonlijke Quickscan

De online gratis persoonlijke Quickscan geeft een ruwe schets van jouw persoonlijke voorkeuren. Deze is geïnspireerd op het gedachtengoed van Carl Gustav Jung en het Insights Discovery® model. Het uitgangspunt van Jung is dat ieder mens diep gewortelde psychologische voorkeuren heeft die ons een bepaalde kijk op situaties geeft. Deze unieke kijk zegt iets over jouw toegevoegde waarde voor het team.

De uitslag van de gratis online Quickscan wordt op ludieke wijze toegelicht in de miniworkshop. Zelf ontdekken? Doe hier de gratis online Insights kleurentest.

Team Quickscan

De Quickscan teamanalyse is speciaal ontwikkeld voor teams die meer inzicht willen in de teamdynamiek. Hier krijgt het team direct meer inzicht in met behulp van de live-vragenlijst en onze digitale stemtool. Het geeft inzicht in elkaar en creëert meer begrip voor de verschillen. De live-vragenlijst wordt op maat gemaakt voor jouw team.

Uniek aan de Team Quickscan is dat de teamleden de vragen anoniem invullen en de collectieve uitslag direct zichtbaar is. De coach vraagt door, prikkelt en creëert een veilige sfeer waarbinnen teamleden zich durven uitspreken. Het inspireert en opent het teamgesprek!

Insights in persoonlijke voorkeuren met Quickscan

Inspirerende boostsessie voor meer inzicht en verbinding.

Maak in 2 uur kennis met de basisprincipes van Insights Discovery®. Na een interactieve kennismaking en een inspirerend verhaal over psychologische voorkeuren en interactiepatronen, wordt de zaal letterlijk in beweging gebracht. De kleurenmat en het feedback kaartenspel zullen niet ontbreken. Interactieve opdrachten met een laagdrempelig karakter zorgen voor een dynamisch geheel.

In korte tijd maak je nader kennis met elkaar, psychologische voorkeuren en de Insights kleuren. Deze kleuren worden gekoppeld aan de ‘kleurentaal’. Na afloop krijgt iedere deelnemer een kleurrijk en handig aandenken met tips en tricks voor een optimale communicatie en samenwerking. De miniworkshop met de Insights kleuren maakt gebruik van onze gratis Persoonlijke Quickscan.

Verrassend en opent de ogen!

Insights in samenwerken met team Quickscan

Ideaal als start up van een nieuwe samenwerking of innovatieopdracht

In 3 uur meer inzicht in de teamdynamiek en een concreet plan voor een betere samenwerking! In deze Insights kleuren workshop maak je kennis met de reflectiekracht van het Insights Discovery® kleurenmodel. Ieder team heeft een eigen teamdynamiek. Teams die zich bewust zijn van deze dynamiek zijn beter in staat te reflecteren op de kwaliteiten en valkuilen van het team.

De kleurentaal geeft direct inzage in de kleurendynamiek van het team. Een teamcoach helpt bij de interpretatie van de teamanalyse en brengt de dialoog binnen het team op gang. Dit is een ideale workshopvorm voor de kleinere budgetten of als teaser en start up van een ontwikkelprogramma.

Voor kleine en grote teams

De workshop is geschikt voor teams vanaf 4 professionals tot groepen van +100 professionals. Zeer geschikt voor teams die in korte tijd een grote slag willen slaan in de teamreflectie. Vaak aangevraagd door projectteams, teams die opgavegericht werken en teams met een missie.

Kort en krachtig, bewustwording!

Team Quickscan of Insights Discovery® Teamwiel?

Wat is het verschil tussen deze twee workshops?

Team Quickscan

Een live-scan die op maat wordt gemaakt voor jouw team. Tijdens de sessie vullen de teamleden de scan in en worden teamresultanten direct besproken. De vragen zijn zo opgesteld, dat het team hete hangijzers bespreekbaar maakt en inzicht krijgt in de teamkwaliteiten en doorschieters. Op basis van de collectieve uitslag ontvangt het team advies voor verbetering. Geen persoonlijke profielen, wel een mooi teamoverzicht met relevante informatie voor een bewuster team!

– Opent het teamgesprek;
– Creëert balans tussen de veel-praters en de weinig-praters;
– Geeft inzicht in ‘wat er onder de waterlijn’ speelt.

Meer over Insights Discovery Profiel

Insights Discovery® Teamwiel

Alle teamleden vullen voorafgaand aan de workshop de officiële Insights Discovery® vragenlijst in. Dit resulteert in het persoonlijke Insights Discovery® profiel met de persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelsuggesties. Alle profielen samen geven gedetailleerde data voor het Insights Discovery® Teamwiel. Dit Teamwiel geeft een accurate voorspelling van het gedrag binnen het team. Het geeft inzicht in het profiel op goede dagen en het stressprofiel. Alle teamleden ontvangen het persoonlijke Insights Discovery® Profiel en het Teamwiel.

– Verdiept het teamgesprek;
– Creëert bewustwording van de verschillen;
– Geeft inzicht in persoonlijke én teamtalenten.