Training

Wil jij daadwerkelijk gedragsverandering bereiken en zelf de regie over jouw ontwikkeling?

BeMotion hanteert de Blended Learning methode. Dit betekent dat wij gebruik maken van meerdere leermethoden en rekening houden met jouw leerstijl. BeMotion is gespecialiseerd in Incompany trainingen en maatwerk workshops op het gebied van;

Leiderschap en coachen
Teamontwikkeling
Advies vaardigheden
Effectieve communicatie en feedback
Teambuilding games en vergaderbreaks

Daarnaast biedt BeMotion jaarlijks Open inschrijvingen in samenwerking met haar partners.

Training voor veerkrachtige professionals en succesvolle teams

Het herkennen, erkennen en ontplooien van de aanwezige kennis en kunde is een vaardigheid op zich. Als die beheerst wordt, hoeft slechts een klein deel nieuw aangeleerd te worden.

Leiderschap en Coachen

Situationeel leidinggeven en overtuigingskracht
Elke situatie vraagt van de leidinggevende een passende aanpak. Het is dan ook van belang jouw persoonlijke beïnvloedingsstijl te kennen en nieuwe stijlen te onderzoeken. Ook nemen we jouw communicatiestijl onder de loep. Want wat werkelijk beïnvloedt is niet alleen wat je zegt, ook de wijze waarop het gezegd wordt en jouw timing zijn net zo belangrijk.

Kleurrijk coachen
Als coach is het een uitdaging om het beste uit een ander te halen. Geen mens is hetzelfde. Daarom leer jij in deze training verschillende coaching technieken gericht op verschillende psychologische typen. Hoe komt jouw persoonlijke voorkeur bewust en onbewust tot uiting in het coachen van anderen? Niet alleen de coachstijlen, ook de Insights Discovery. kleurentaal biedt praktische handvatten, die direct in de praktijk toepasbaar zijn.

Conflicthantering in teams
Effectief omgaan met conflicten zorgt voor vernieuwing, creativiteit en uiteindelijk een verbetering van de relatie. Inzichten in hoe een conflict ontstaat, welke soorten conflicten er zijn en hoe je op bepaalde conflictsituaties het beste kunt reageren helpen hierbij. Leer hoe jij effectief om kunt gaan met weerstand en de minderheidsstem. In deze training maken we gebruik van de inzichten uit Deep Democracy en Groepsdynamica.

Teamontwikkeling

Visie zoekt team
Een succesvol team ontstaat niet zomaar, het is een constant en actief proces. Afspraken over wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe elkaar op de hoogte te houden is cruciaal voor een gezond team. De basis hiervan ligt bij een duidelijke en gedragen visie en missie. In deze training vorm jij met jouw team een stevige basis om te komen tot een duidelijke teamfocus. Deze training is zeer geschikt voor beginnende teams en teams in een organisatieverandering.

Teamleren en effectief samenwerken
Teamleren is het leren binnen een team. Het is een proces waarbij het team het leervermogen ontwikkelt, zodat zij zichzelf continue verbeteren. LEAN werken, intervisie en feedback zijn enkele toepassingen hiervan. In deze training wordt gewerkt aan meer inzicht in kwaliteiten en valkuilen van het team en een door alle teamleden geaccepteerd communicatie- en informatiesysteem. 

Teamontwikkeling door actieve werkvormen
Ieder team kent zijn eigen patronen. Sommige patronen zijn helpend, anderen belemmerend. Door diverse actieve uitdagingen in te zetten als middel om deze patronen zichtbaar en bespreekbaar te maken, wordt het team zich bewust van aanwezige en latente talenten en valkuilen. De actieve werkvormen vergroten het plezier in het samen leren en verbindt.

Advies vaardigheden

GRIP op het gesprek en Kleurrijk adviseren
Een adviesgesprek heeft meerdere lagen, meerdere niveaus, waarop je kunt intervenieerden. Een goede adviseur herkent de behoefte van zijn klant. Echter hoe breng je jouw advies over, zodat de klant er ook iets mee gaat doen? Leer te interveniëren op meerdere niveaus voor een bruikbaar advies. 

 

Effectieve communicatie en feedback

Effectief communiceren door Insights in communicatie 
Al velen hebben deze workshop met veel plezier gevolgd. De workshop is altijd weer een feest van herkenning, een bron van inspiratie en het biedt praktische handvatten voor meer succes in de communicatie met anderen. Weet jij op welke manier jij bij anderen overkomt? Hoe je anderen kunt motiveren? Door je bewust te zijn van jouw psychologische voorkeuren en aangeleerde manieren krijgt jouw communicatiestijl kleur. Praktische oefeningen, interactieve opdrachten en levendige discussies zorgen voor een dynamisch geheel. Een workshop vol inzichten, plezier en praktische communicatietips! De workshop is geschikt voor grote groepen als inspiratieworkshop of als onderdeel van een ‘Heidag’ of leerzame teammiddag. Zie ook onze andere workshops met Insights Discovery

Bring the Feedback
Professionals die open staan voor elkaars feedback zijn doorgaans succesvoller. Hoe geef jij feedback met respect voor de verschillen? Hoe zorg jij ervoor dat goede bedoelingen niet verloren gaan? In Bring the Feedback leer je hoe jij aansluit bij de stijl van de ander, zodat jouw boodschap effectief overkomt. Ook leer je de kracht van positieve feedback en feed forward.

Open inschrijvingen

Secretary Management Insitituut

  • Teamleider Secretariaat HBO-niveau, 5-daagse blended learning programma door Sabina Brammer, Utrecht;
  • Meer informatie, inschrijving en data op de website van Secretary Management Instituut.

The CoCreators
Met trots presenteren wij binnenkort onze nieuwste workshop Innovatie door CoCreatie met o.a.

  • De 7 principes van complete co-creatie met Stefanie Jansen;
  • De 12 succesfactoren van co-creatie voor innovatieve teams van Corry Ehlen;
  • De kracht van weerstand en de wondere wereld van groepsdynamica met Sabina Brammer.

Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat het ons weten.

Teambuilding games en vergaderbreaks

Ontdek onze spannende en inspirerende teambuilding games. In te zetten als serious game voor teamontwikkeling en teamleren. Ook zeer geschikt als fun activiteit en vergaderbreak. Voor kleine en grote groepen. 

VR game

VR game

Stap in de wereld van VR. Een coöperatief virtual reality-spel waarin spelers de taak krijgen een bom te ontmantelen. Fun en spannend.
Lees meer

Escape Kist

Escape Kist

Voor de echte Escape Room fans is er nu de Escape Kist, Out of the box en Bomkoffer. Speciaal ontwikkeld voor teams. Puzzelen en samenwerken.
Lees meer

Outdoor

Outdoor

Voor wie graag buiten is hebben wij onze actieve samenwerking games. Sportief, effectief en buiten.
Lees meer